DODGE VIPER RT/10 1994

 

Deze RT/10 is door ons aangekocht met behoorlijke schade. De auto was voorheen in bezit van een goede vriend van Kees Mets en deze heeft helaas een eenzijdig ongeluk gehad vanwege aquaplaning.  Zelf had de bestuurder gelukkig niets aan het ongeval overgehouden.

 

Op de foto's is te zien dat de gehele auto uit elkaar is geweest. Tijdens het demonteren kwamen wij erachter dat het chassis en daarmee ook de auto nog gered kon worden. Om dit te doen was er wel een donor auto noodzakelijk. Deze werd al snel gevonden in België en daardoor kon ik van beide auto's weer 1 perfect maken.

 

Zoals bij al onze projecten bouwen wij de Vipers altijd op zoals wij ze  zelf het mooiste vinden. Voor deze Viper hebben we gekozen voor de kleur "snakeskin green", ook een originele Viper kleur, maar dan van een andere generatie.

 

Door het binnenkomen van een 2de donor auto waren wij ook in staat om de motorkap en voorbumper van een GenII Viper te monteren, maakt de auto een stuk frisser.

 

In 2016 heb ik de auto verkocht en rijdt deze nog steeds rond in Nederland. De nieuwe eigenaar is tevens lid van de Viperclub Benelux.